Bardejov zdolal Martin vo 4. zápase baráže o extraligu 4:2

25.03.2013 Celý región

Bardejov 24. marca (TASR) - Víťaz prvej ligy Bardejov si pred stretnutím prevzal z rúk prezidenta SZĽH Igora Nemečka víťaznú trofej a šek na 4000 eur.

V úvode stretnutia sa najprv presadil Halás, ktorý prekonal Šúreka a o tri minúty už bolo vyrovnané, keď Themár prestrelil domáceho gólmana Martona. Extraligista menej taktizoval ako v sobotňajšom stretnutí, viac útočil, najmä keď získaval puky v strednom pásme. Rapáč i Kolena vyslali nebezpečné strely, Martinčania hrali aj dve presilovky, domáci ale situáciu zvládli.

V úvode druhej časti hry domáci nezužitkovali presilovku, snažili sa o brejky, no v 25. minúte pre Martonom zabudli na Fujeríka, ktorý však nemieril presne. Šúrek na druhej strane bol úspešný proti domácim dorážkam a kryl aj Mojdisovu delovku. V 34. minúte Sabol naservíroval puk pred bránu Halásovi, ktorému sa nepodarilo presne zakončiť. Oba tímy vehementne útočili, chceli získať vedenie na svoju stranu. Podarilo sa to až Tkáčovi v 35. minúte, ktorému ideálne prihral Ščurko a strela z ľavého kruhu skončila v Šúrekovej bránke.

Šarišania v záverečnej časti pridali na dôraze i presnosti a v 47. minúte zvýšili na rozdiel dvoch gólov. Stríž nastrelil z pravého kruhu na bránku a Dancsák poslal puk do siete na 3:1. Hostia sa snažili o kontaktný gól, lenže Martin bol v obrane pozorný. Dancsák mohol zvýšiť, ale nastrelil prilbu Šúreka a v hektickom závere Fujerík ešte znížil na 2:4. Predĺženie si ale hostia nevynútili, pri hre bez brankára navyše inkasovali z hokejky Ščurka.
 
 
Bemaco HC 46 Bardejov - MHC Mountfield Martin 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly: 4. Halás (Valentín, Kramár), 35. Tkáč (Ščurko, Halás), 47. Dancsák (Stríž, Valchař), 60. Ščurko (Hričina) - 7. Themár (Važan, Fujerík), 58. Fujerík (Themár, Petruška).
Rozhodovali: Lauff, D. Konc - Bogdaň, Smrek,
vylúčení: 5:6, navyše: 40. Važan (Martin) 10 min za nešportové správanie,
presilovky: 3:1,
oslabenia: 0:0,
2650 divákov
/stav série: 2:2/
 
Bemaco HC 46 Bardejov: Marton - Kramár, Valentín, Tkáč, Krčula, Mojdis, Polaček - Baláž, Sabol, Nagy - Hričina, Ščurko, Halás - Stríž, Dancsák, Valchař - Česelka, Belušár, Šimo

MHC Mountfield Martin: Šúrek - Novotný, Perniš, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Grman, Ejem - Themár, Fujerík, Važan - Petruška, Hollý, Kolena - Vaško, Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Hostia sa pokúšali hrať útočne dve tretiny. My sme mali obavy, aby sme vydržali, preto sme hrali na štyri päťky. Chlapci potvrdili, že sú fyzicky veľmi dobre pripravení, mali sme lepší pohyb a väčšiu vôľu po víťazstve. Dôležité bolo, že sme dali góly, lebo v sobotu sme pri tlaku neboli úspešní. Petruška nám v baráži strelil štyri góly, upozorňoval som chlapcov, že mu treba venovať zvýšenú pozornosť, my sme využili viac šancí, urobili menej chýb a boli lepším mužstvom. Tešíme sa, že sa vrátime domov v piatok na radosť skvelej diváckej kulisy."


Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Do dnešného stretnutia sme nešli s takým nábojom, ako som si predstavoval. Už ráno to bolo také ospalé, niektorí hráči si mysleli, že táto séria je už uhratá. Vedel som, že to bude veľmi ťažké. Napriek tomu sme mali dobré príležitosti na skórovanie, no mali sme pomerne vysoký počet zbytočne vylúčených. Doma každý raz prehral a vyhral, je to otvorené. Je jasné, že sme určite pod väčším tlakom, ako domáci, ktorí hrajú uvoľnene, nemajú čo stratiť."
 

Vyberte región